In company Hygiënetraining voor operators
Hygiënetraining voor operators
Volgens EG-verordening 852/2004 zijn alle voedselfabrikanten verplicht hun personeel te trainen op het gebied van hygiënisch werken met als doel het in de handel brengen van veilig voedsel.
Speciaal voor operators of productiemedewerkers ontwikkelden wij een in company training bestaande uit twee bijeenkomsten waarin de basisprincipes van hygiënisch werken aan bod komen. De medewerkers luisteren niet alleen naar een praatje maar gaan ook zelf aan de slag.
Tijdens de eerste bijeenkomst komen wij langs en zetten de medewerkers met onze hulp een aantal proefjes in die verband houden met hygiënische werkwijzen. Inleidend maken wij een start met de lesstof. Deze bijeenkomst duurt ongeveer een uur. Tijdens de tweede bijeenkomst een week later, gaan we verder in op de lesstof en linken we de resultaten van de proefjes aan de theorie zodat de opgedane kennis goed beklijft. Deze bijeenkomst duurt ongeveer twee uur.
We geven de training zowel in het Nederlands als in het Engels.
De hygiënetraining voldeed volledig aan de verwachtingen. Het doel was om het bewustzijn van de operators met betrekking tot de microbiologie op een hoger niveau te krijgen en dat de deelnemers ook zelf proefondervindelijk te laten ervaren. De combinatie van de eigen praktijk van de deelnemers en de theoretische achtergrond was een sterk punt. De docent wist goed waar ze het over had en kon op duidelijke wijze de informatie overbrengen.
Ik zou de cursus zeker aanbevelen aan anderen omdat het een laagdrempelige training is die op “speelse” wijze het bewustzijn plus de kennis op een hoger niveau brengt.
Rob Klappe, Production manager bij Vivera over de Engelstalige hygiënetraining (oktober 2021)
Doel
Na afloop van de training weten of kennen de medewerkers:
- waarom hygiënisch werken belangrijk is in relatie tot de kwaliteit en veiligheid van voedsel
- wat micro-organismen zijn en doen
- hoe voedselvergiftigingen en –infecties ontstaan
- de verschillende besmettingsroutes van producten
- hoe besmetting kan worden voorkomen
- het belang van goede handhygiëne
- de belangrijkste factoren om groei van micro-organismen te voorkomen
Groepsgrootte
De groep kan uit maximaal 12 personen bestaan. Meerdere groepen op één dag zijn mogelijk.
Kosten
De kosten voor één in company training bedragen € 1.500,- (excl. 21% btw).
Dat bedrag is inclusief alle materialen voor de proefjes, de reiskosten en de beide bijeenkomsten.
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Roelina Dijk via 06-33178239 of vul het contactformulier onderaan deze webpagina in.
Maatwerktraining
Geef je de voorkeur aan een training ‘op maat’ dan kan dat natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie.
Onze klanten (onder meer)
- Vivera (Holten)
- Dutch Nutrition (Zwolle)
- Huuskes (Enschede)
- Simons Vleeswaren (Roermond)
- Koelewijn’s Haringinleggerij BV (Spakenburg)
- Universitair Medisch Centrum Groningen (Groningen)
- Collall, fabrikant van lijmen en verven (Stadskanaal)
- Simon Lévelt (Haarlem)
De training was erg waardevol voor de medewerkers die dagelijks (bewust en onbewust) te maken krijgen met micro-organismen. Door verschillende organismen visueel te krijgen (door individueel en gezamenlijk opdrachten mee uit te voeren) is de interesse opgewekt.
Een erg praktische manier om micro-organismen te bespreken en te refereren naar interne hygiënemaatregelen. De uitvoering van de opdrachten en evalueren van de resultaten zijn een goede basis om de bewustwording en belang van hygiënisch werken te verbeteren.
Engelstalig hygiënetraining voor Poolse productiemedewerkers van Simons Vleeswaren (juni 2019)
Contactformulier
Hoe FiMM omgaat met de ingevoerde gegevens lees je in onze privacyverklaring.