Symposium: Voedselveiligheid… lukt dat wel?

Symposium 16 april 2026

Vier sprekers geven hun mening over de huidige stand van voedselveilgheid. Naast kennis van voedselinfecties en -voedselvergiftigingen en het verminderen of voorkomen ervan, is het belangrijk om ook geïnformeerd te worden over de hygiënehypothese. Dat gaat onder andere over de blootstelling aan infectiebronnen op jeugdige leeftijd. De lezingen worden (met een vrolijke noot) afgesloten.

Hieronder het programma met de tijden:

09.30 – 10.15Ontvangst: Koffie/thee en koek
10.15- 10.55Ingrid Friesema (RIVM)Ongewenste gasten op je bord: oorzaken en ontwikkelingen in voedselgerelateerde infecties
10.55 – 11.35Esther van Asselt (WFSR)Veranderende voedselketens: hoe doen we het veilig?
11.35 – 12.15Koen de Reu (ILVO)Schoon genoeg? Praktijkcases over reinigen en ontsmetting en verificatie in de voedingsindustrie
12.15 – 13.30Lunch
13.30 – 14.10Paul in ’t Veld (NVWA)Microbiologische criteria: nut en gebruik in de praktijk
14.10 – 14.50Huub Savelkool (WUR)Hygiënehypothese
14.50 – 15.30Rijkelt Beumer (FiMMVan nul tot nu
15.30 – 17.00Een vrolijke noot en borrel