Symposium 16 april 2026
Vier sprekers geven hun mening over de huidige stand van voedselveilgheid. Naast kennis van voedselinfecties en -voedselvergiftigingen en het verminderen of voorkomen ervan, is het belangrijk om ook geïnformeerd te worden over de hygiënehypothese. Dat gaat onder andere over de blootstelling aan infectiebronnen op jeugdige leeftijd. De lezingen worden (met een vrolijke noot) afgesloten.
Hieronder het programma met de tijden:
| 09.30 – 10.15 | Ontvangst: Koffie/thee en koek | |
| 10.15- 10.55 | Ingrid Friesema (RIVM) | Ongewenste gasten op je bord: oorzaken en ontwikkelingen in voedselgerelateerde infecties |
| 10.55 – 11.35 | Esther van Asselt (WFSR) | Veranderende voedselketens: hoe doen we het veilig? |
| 11.35 – 12.15 | Koen de Reu (ILVO) | Schoon genoeg? Praktijkcases over reinigen en ontsmetting en verificatie in de voedingsindustrie |
| 12.15 – 13.30 | Lunch | |
| 13.30 – 14.10 | Paul in ’t Veld (NVWA) | Microbiologische criteria: nut en gebruik in de praktijk |
| 14.10 – 14.50 | Huub Savelkool (WUR) | Hygiënehypothese |
| 14.50 – 15.30 | Rijkelt Beumer (FiMM | Van nul tot nu |
| 15.30 – 17.00 | Een vrolijke noot en borrel |
