Training microbiologie van voedingsmiddelen (Ivomar) Testvragen horend bij de FiMM training Uitleg De test bestaat uit 10 vragen. Ze zijn bedoeld als 'food for thought'. Bij de meeste vragen is er 1 antwoord goed, bij sommige vragen zijn meerdere antwoorden goed. Maak de vragen in 1 keer af en stop niet tussendoor. Je kunt ze maar een keer invullen. Door het geven van het goede antwoord verdien je 1 punt. Het resultaat en de antwoorden krijg je direct na het invullen van alle vragen te zien, en krijg je per email toegestuurd. Start met het invullen van je naam en je emailadres. Klik daarna op volgende. 1. Welk(e) van onderstaande producten bevat(ten) geen levende micro-organismen?erwtjes in blikdiepvrieserwtjesverse erwtjescustard poederschijfje citroen2. Als één bacterie in een fles steriele melk zich, bij kamertemperatuur (20°C), elke 20 min deelt, hoeveel zijn er dan na 6 uur?182442017.214262.1443. Is de melk dan bedorven?janee4. Door rauw vlees in te vriezen worden alle op het oppervlak aanwezige bacteriën gedood.GoedFout5. Een diepvrieskip ontdooien doe je bij voorkeur ..... op een bord op het aanrecht op een bord in de gootsteen op een bord bovenin de koelkast op een bord onderin de koelkast in een grote kom of pan met lauwwarm water zo kort mogelijk voor verdere bereiding op een bord in de magnetron6. Als je verse groente en fruit goed wast dan ....was je ongeveer de helft van het aantal bacteriën weghoud je hooguit 1% van het aantal bacteriën overwas je ongeveer 90% van de bacteriën wegvoor een echt goed resultaat kun je beter een desinfectiemiddel aan het waswater toevoegen (bijvoorbeeld chloor), dat geeft een beter resultaat dan wassen met water7. De meeste via voedsel overdraagbare ziekteverwekkers komen algemeen voor in de natuur.waarniet waar8. Salmonella is een ziekteverwekkende bacterie die regelmatig voor ziekte zorgt bij mensen na het eten van besmet voedsel. In welke van onderstaande producten kun je deze bacterie aantreffen? rauw varkensvlees rauw kippenvlees verse taugé gepasteuriseerde melk achterham rauwe melk boerenbrie huisgemaakte mayonaise gemengde verse groentesalade9. Naarmate mensen ouder worden ontwikkelen ze een natuurlijke immuniteit (afweer) tegen voedselinfecties en/of –vergiftigingen.waarniet waar10. Bedorven voedsel is altijd onveilig om te eten vanuit microbieel oogpunt gezien.waarniet waarDank je wel voor het invullen van deze test. Druk nu op de verzend button hieronder. Je krijgt dan gelijk te zien hoe je de testvragen hebt gemaakt en wat je score is. Je naam Je emailadres