FiMM 'test je kennis'quiz Welkom bij FiMM 'test je kennis' quiz De quiz bestaat uit 10 vragen. Ze zijn bedoeld als 'food for thought'. Bij de meeste vragen is er 1 antwoord goed, bij sommige vragen zijn meerdere antwoorden goed. Maak de vragen in 1 keer af en stop niet tussendoor. Door het geven van het goede antwoord verdien je 1 punt. Het resultaat en de antwoorden krijg je per e-mail toegestuurd. Je e-mailadres gebruiken we verder nergens voor. Het staat je vrij om je naam in te vullen. Begin de quiz door op de onderstaande button 'volgende' te klikken. Let op: je hebt slechts 5 minuten de tijd om de quiz in te vullen. Je kunt de quiz zo vaak als je wil invullen. En doorsturen naar collega's, vrienden en familie mag ook! E-mail Naam 1. Welk(e) van onderstaande producten bevat(ten) geen levende micro-organismen? erwtjes in blik diepvrieserwtjes verse erwtjes custardpoeder schijfje citroen 2. Als één bacterie in een fles steriele melk zich, bij kamertemperatuur (20°C), elke 20 min deelt, hoeveel zijn er dan na 6 uur? 18 24 420 17.214 262.144 Geen 3. Is melk dan bedorven? ja nee Geen 4. Door rauw vlees in te vriezen worden alle op het oppervlak aanwezige bacteriën gedood. ja nee Geen 5. Een diepvrieskip ontdooien doe je bij voorkeur ..... op een bord op het aanrecht op een bord in de gootsteen op een bord bovenin de koelkast in een bak of op een bord onderin de koelkast in een grote kom of pan met lauwwarm water kort voor verdere bereiding op een bord in de magnetron 6. Als je verse groente en fruit goed wast dan .... was je ongeveer de helft van het aantal bacteriën weg houd je hooguit 1% van het aantal bacteriën over was je ongeveer 90% van de bacteriën weg voor een echt goed resultaat kun je beter een desinfectiemiddel aan het waswater toevoegen (bijvoorbeeld chloor), dat geeft een beter resultaat dan wassen met water 7. De meeste via voedsel overdraagbare ziekteverwekkers komen algemeen voor in de natuur Waar Niet waar Geen 8. Salmonella is een ziekteverwekkende bacterie die regelmatig voor ziekte zorgt bij mensen na het eten van besmet voedsel. In welke van onderstaande producten kun je deze bacterie aantreffen? rauw varkensvlees rauw kippenvlees verse taugé gepasteuriseerde melk achterham rauwe melk boerenbrie huisgemaakte mayonaise gemengde verse groentesalade 9. Naarmate mensen ouder worden ontwikkelen ze een natuurlijke immuniteit (afweer) tegen voedselinfecties en/of –vergiftigingen. Waar Niet waar Geen 10. Bedorven voedsel is altijd onveilig om te eten vanuit microbieel oogpunt gezien. Waar Niet waar Geen Top, je hebt de quiz ingevuld. Druk nu op de verzend button hieronder. Time's upTime is Up!