1.
Waarin bevinden zich geen levende micro-organismen?
2.
Als één bacterie zich bij kamertemperatuur elke 20 minuten deelt, hoeveel zijn er dan na 6 uur?
3.
Welke algemene beweringen over voedselinfecties en/of –vergiftigingen zijn waar?
4.
Welke (van de volgende) bewering(en) over Salmonella is (zijn) waar?
5.
Vliegen en ongedierte (ratten, muizen) zijn gevaarlijk voor de voedselbereiding omdat
6.
Micro-organismen overleven het best op
7.
Kipfilet, vers gekocht bij de poelier, werd niet meteen bij thuiskomst in de koelkast gelegd. De volgende dag stinkt het behoorlijk. Als je dit vlees door en door verhit en opeet krijg je beslist
8.
Antibacteriële deurknoppen in gezondheidsinstellingen zullen het aantal geregistreerde voedselinfecties verminderen met
9.
Het wassen van rauwe groente verlaagt het kiemgetal met circa 90%. Door een desinfectiemiddel toe te voegen aan het water wordt het kiemgetal
10.
Welk(e) van onderstaande proces(sen) is (zijn) effectief in het afdoden bacteriën?
Dank je wel voor het invullen van deze quiz. Druk nu op de verzend button hieronder. Je krijgt dan gelijk te zien hoe je de quiz hebt gemaakt en wat je score is.
Het maximaal te behalen aantal punten bedraagt 40.