Voorjaar 2018-H10 Impliciet By admin on 21/03/2018 in Testvragen horend bij de FiMM cursus Uitleg De test bestaat uit een aantal vragen per hoofdstuk/onderdeel. Maak de test per hoofdstuk in 1 keer af en stop niet tussendoor. Je mag en kunt deze test per hoofdstuk maar 1 keer maken. Door het geven van het goede antwoord verdien je 1 punt. Het resultaat en de antwoorden krijg je direct na het invullen van alle vragen te zien, en krijg je per email toegestuurd. Let op Je mag de test maar 1 keer maken. Dus voor een goed resultaat neem je eerst de handleiding door en maak je daarna deze test. Start met het invullen van je naam en je emailadres. Klik daarna op volgende. Veel succes! Je naam Je emailadres 1. Het bacteriedodend effect van de magnetron berust op:Het ontstaan van hitte waardoor bacteriën afsterven.De microgolven die in het apparaat worden opgewekt. Deze zijn bacteriedodend.Dat hangt af van het type magnetron. De industriële magnetrons wekken sterkere straling op dan de huishoudelijke magnetrons en zijn daardoor schadelijker voor bacteriën.Dat hangt af van de frequentie van de magnetronstraling.2. Als gevolg van absorptie van UV-C straling raakt het genetisch materiaal van micro-organismen beschadigd wat leidt tot een verstoring van de groei.GoedFout3. Geef aan welke van onderstaande beweringen waar zijn. Meerdere antwoorden zijn mogelijk. UV-straling heeft een gering doordringend vermogen. IR-straling heeft als voordeel dat het bacteriën in de kern afdoodt terwijl het niet-ioniserend is. Voordeel van het gebruik van gammastraling is dat je micro-organismen kunt afdoden terwijl het verpakt is. Het meten van de kerntemperatuur bij het behandelen van voedsel met magnetronstraling is een goede manier om vast te stellen of het voedsel in voldoende mate wordt verhit. Virussen zijn beter bestand tegen gammastraling dan sporenvormende bacteriën4. Des te korter de golflengte van elektromagnetische straling des te energierijker de straling is.GoedFout5. Het licht dat wij kunnen zien is ook elektromagnetisch van aard.GoedFout6. Een nadeel van de behandeling van voedsel met gammastraling is dat het voedsel daardoor licht radio-actief wordt.GoedFout7. Een hogere dosis gammastraling kan leiden tot het ontstaan van smaakafwijkingen. Zeker als het gaat om eiwit- en/of vetrijke producten.GoedFoutDank je wel voor het invullen van deze test. Druk nu op de verzend button hieronder. Je krijgt dan gelijk te zien hoe je de testvragen hebt gemaakt en wat je score is. Time is Up!
Comments are closed.