Najaar 2017-H5 By admin on 11/10/2017 in Testvragen horend bij de FiMM cursus Uitleg De test bestaat uit een aantal vragen per hoofdstuk/onderdeel. Maak de test per hoofdstuk in 1 keer af en stop niet tussendoor. Je mag en kunt deze test per hoofdstuk maar 1 keer maken. Door het geven van het goede antwoord verdien je 1 punt. Het resultaat en de antwoorden krijg je direct na het invullen van alle vragen te zien, en krijg je per email toegestuurd. Let op Je mag de test maar 1 keer maken. Dus voor een goed resultaat neem je eerst de handleiding door en maak je daarna deze test. Start met het invullen van je naam en je emailadres. Klik daarna op volgende. Veel succes! Je naam Je emailadres 1. Dieren zijn vaak drager van, voor mensen, pathogene bacteriën.GoedFout2. Een voedselinfectie kan alleen ontstaan als je ....levende ziekmakende micro-organismen binnenkrijgt.giftige stoffen binnenkrijgt.3. YOPI's worden sneller ziek (zijn vatbaarder) van voedsel met pathogenen dan andere mensen.GoedFout4. Bij een voedselvergiftiging neem je levende pathogenen op via het voedsel.GoedFout5. De kans op het aantreffen van pathogenen op onverhitte producten is groter dan bij verhitte producten.GoedFout6. De morbiditeit staat voor ...... per jaar.het aantal sterfgevallenhet aantal ziektegevallen7. Van een uitbraak is pas sprake als er ...... ziek worden (ongeveer) dezelfde tijd na het eten van eenzelfde soort voedsel ziek zijn geworden met (ongeveer) dezelfde ziekteverschijnselen.2 of meer mensen5 of meer mensen10 of meer mensen8. Welk micro-organisme veroorzaakt de meeste voedselinfecties in Nederland?SalmonellaNorovirusCampylobacterHepatitis A9. Een cateraar maakt op een warme zomerdag een verrukkelijk hapje: heerlijke toast met wat feestelijk groen en daarop gerookte paling. “Eerlijk handwerk” zegt de leverancier bij het afleveren. Diezelfde avond, na circa 3 uur worden de eerste mensen onwel. Overgeven en buikkrampen zijn de belangrijkste symptomen. Hoogstwaarschijnlijk is hier sprake van een voedselinfectie.GoedFout10. Het aantal micro-organismen dat (naar schatting) nodig is om bij mensen ziekte te veroorzaken wordt aangeduid met het begrip Minimale Infectieuze Dosis (M.I.D.).GoedFout11. Over het algemeen wordt je sneller ziek van een voedselvergiftiging dan van een voedselinfectie.GoedFoutDank je wel voor het invullen van deze test. Druk nu op de verzend button hieronder. Je krijgt dan gelijk te zien hoe je de testvragen hebt gemaakt en wat je score is. Time is Up!
Comments are closed.