Najaar 2017-H14 Reiniging en desinfectie By admin on 17/11/2017 in Testvragen horend bij de FiMM cursus Uitleg De test bestaat uit een aantal vragen per hoofdstuk/onderdeel. Maak de test per hoofdstuk in 1 keer af en stop niet tussendoor. Je mag en kunt deze test per hoofdstuk maar 1 keer maken. Door het geven van het goede antwoord verdien je 1 punt. Het resultaat en de antwoorden krijg je direct na het invullen van alle vragen te zien, en krijg je per email toegestuurd. Let op Je mag de test maar 1 keer maken. Dus voor een goed resultaat neem je eerst de handleiding door en maak je daarna deze test. Start met het invullen van je naam en je emailadres. Klik daarna op volgende. Veel succes! Je naam Je emailadres 1. Onvoldoende reinigen en desinfecteren bij de bereiding en/of verwerking van voedsel heeft tot gevolg ...een slechtere kwaliteit van het voedselhet sneller bederven van het voedseleen grotere kans op het ontstaan van ziekte via het voedselalle antwoorden zijn goed2. Een goed uitgevoerde reiniging verlaagt het aantal micro-organismen met 30%.GoedFout3. Het doel van desinfecteren is het zodanig behandelen van oppervlakken dat alle micro-organismen worden gedood.GoedFout4. Onvoldoende hygiënisch ontworpen apparatuur vergroot de kans op het ontstaan van een biofilm.GoedFout5. Desinfectiemiddelen werken alleen maar goed als er eerst goed is schoongemaakt.GoedFout6. Het gebruik van temperaturen (ruim) boven 50°C bij het schoonmaken leidt tot kalkafzetting en coagulatie (samenklonteren) van eiwitten.GoedFout7. Drogen na reiniging en desinfectie mag wel maar is strikt genomen niet nodig.GoedFout8. Logen zijn geschikt als reinigingsmiddel voor het verwijderen van roest-, kalk- en melksteen.GoedFout9. Een lage oppervlaktespanning van een reinigingsmiddel leidt tot een betere bevochtiging van de schoon te maken oppervlakken.GoedFout10. Reiniging met hoge druk (> 80 bar) leidt alleen maar tot vuilverplaatsing.GoedFout11. Net als hitte veroorzaakt het gebruik van een desinfectiemiddel een logaritmische afsterving van de micro-organismen.GoedFout12. Vooral Grampositieven bouwen in de loop resistentie op tegen quarternaire ammoniumverbindingen (quats).GoedFout13. Alleen desinfectiemiddelen met een P-nummer mogen gebruikt worden als desinfectiemiddel en de voedselverwerkende industrie.GoedFout14. Desinfectiemiddelen werken net zo goed in op micro-organismen in een oplossing als op micro-organismen gehecht op een oppervlak.GoedFout15. Een ATP-meter is een apparaat waarmee je snel het aantal micro-organismen op een schoongemaakt oppervlak kunt bepalen.GoedFoutDank je wel voor het invullen van deze test. Druk nu op de verzend button hieronder. Je krijgt dan gelijk te zien hoe je de testvragen hebt gemaakt en wat je score is. Time is Up!
Comments are closed.