Kennisvragen hoofdstuk 8 Testvragen horend bij de FiMM cursus Uitleg De test bestaat uit een aantal vragen per hoofdstuk/onderdeel. Maak de test per hoofdstuk in 1 keer af en stop niet tussendoor. Je mag en kunt deze test per hoofdstuk maar 1 keer maken. Door het geven van het goede antwoord verdien je 1 punt. Het resultaat en de antwoorden krijg je direct na het invullen van alle vragen te zien, en krijg je per email toegestuurd. Let op Je mag de test maar 1 keer maken. Dus voor een goed resultaat neem je eerst de handleiding door en maak je daarna deze test. Start met het invullen van je naam en je emailadres. Klik daarna op volgende. Veel succes! Je naam Je emailadres 1. De wateractiviteit geeft het vochtgehalte van een voedingsmiddel aan.GoedFout2. Bij de Intermediate Moisture Foods (IMF) met een wateractiviteit van 0,6 tot 0,86 verwacht je vooral groei van gisten en schimmels.GoedFout3. Gramnegatieven groeien het snelste bij een hoge wateractiviteit (boven 0,97).GoedFout4. Xerofiele schimmels zijn ....zoutminnende schimmelsdroogteminnende schimmels5. Bij een wateractiviteit beneden 0,6 kunnen micro-organismen niet groeien.GoedFout6. Bij een wateractiviteit lager dan de wateractiviteit die nodig is voor de groei van een micro-organisme, is overleving van het organisme mogelijk.GoedFout7. De meeste voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong hebben een pH-waarde tussen de 5,5 en 7.GoedFout8. Typische aerobe bederfverwekkers zoals Pseudomonas-achtigen kunnen nog prima groeien bij pH-waarden rond de 4,5.GoedFout9. De gesplitste delen van een zwak zuur in een voedingsmiddel hebben een groeiremmende werking op micro-organismen.GoedFout10. Op het moment dat een zwak zuur in een cel terechtkomt, splitst het zich en probeert de cel het vrijgekomen H+ eruit te werken. Dat kost energie wat ten koste gaat van de groei van het micro-organisme. Het kan zelfs afsterven.GoedFout11. Groei van micrococcen is te verwachten in halfdroge worst met een wateractiviteit van 0,92.GoedFout12. Als producten een pH-waarde lager dan 4,0 hebben dan verwacht je vooral groei van gisten, schimmels en/of melkzuurbacteriën.GoedFoutDank je wel voor het invullen van deze test. Druk nu op de verzend button hieronder. Je krijgt dan gelijk te zien hoe je de testvragen hebt gemaakt en wat je score is. Time is Up!