Symposium Methoden in de levensmiddelenmicrobiologie

Het FiMM het symposium ‘Betrouwbare analyseresultaten: mens en methoden’ is net achter de rug. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Diverse sprekers (zie hieronder) brachten het publiek op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (snelle) microbiologische methoden. En 19 standhouders toonden hun (nieuwe) apparatuur, hulpmiddelen en kant-en-klare media. We kijken alvast uit naar ons volgend methodensymposium in oktober 2015!

ProgrammaDonderdag 24 oktober 2013, Congrescentrum ReeHorst te Ede
09.15 - 10.00Ontvangst, koffie en thee, expositie apparatuur
10.00 - 10.10Welkom en inleiding
Rijkelt Beumer (Wageningen Universiteit / FiMM)
10.10 - 10.40Het vaststellen van prestatiekenmerken, een hele prestatie! Met als voorbeelden de ISO methoden voor het tellen van Campylobacter en het aantonen van Salmonella
Wilma Jacobs (Levensmiddelenmicrobioloog, RIVM-Z&O)
10.40 - 11.10Het hoe en waarom van het voorbewerken van monsters
Adrianne Klijn (Group Leader Microbial and Molecular Analytics, Nestle Research Centre)
11.10 - 11.50Expositie apparatuur, koffie en thee
11.50 - 12.20(Microbiologische) veiligheid in het laboratorium
Marcel van Bergen (Biosafety Officer, Radboud University / UMC St Radboud)
12.20 - 12.50Update van ISO en CEN normen: wat is de stand van zaken?
Paul in 't Veld (Wetenschappelijk medewerker, NVWA)
12.50 - 14.30Lunch, expositie apparatuur
14.30 - 15.00Welke eisen stel je aan een microbiologisch laboratorium?
Harry Beckers (Food Safety Consultant)
15.00 - 15.30Snelle bepaling van totaal kiemgetal door middel van Greenlight technologie
Jef De Smedt (Micro-Smedt Research en Validatie)
15.30 - 15.50Toetsen van microbiologische media
Rijkelt Beumer (Wageningen Universiteit / FiMM)
15.50 - 17.00Expositie apparatuur en borrel